

Consultative Meetings on "E-Government for Sustainable Development"

Preparatory Process for the 2016 United Nations E-Government Survey

Organized by the e-Government Branch (eGB)
Division for Public Administration and Development Management (DPADM)
United Nations Department of Economic and Social Affairs (UNDESA)

AGENDA

Date	Time	DAY 1	
	09:00-09:10	Welcoming Remarks by the Host and UNDESA	
	Session 1: E-Government for Sustainable Development: Emerging Issues and Trends		
	09:10-09:50	Overview Presentation by eGB (25 minutes) Q & A (15 minutes)	
	09:50-10:50	Group Discussion at Roundtables (60 minutes) Q1. How can e-government contribute to advancing sustainable development? Q2: What are your country's challenges/obstacles in implementing e-government for sustainable development?	
	10:50-11:10	Presentation by groups in Plenary (20 minutes; estimated for 6 groups)	
	11:10-12:10	Group Discussion at Roundtables (60 minutes) Q3: What are your country's approaches and innovative practices in advancing e-government for sustainable development? Q4: What emerging innovative e-government approaches and trends should be considered for the 2016 Survey?	
	12:10-12:30	Presentation by groups in Plenary (20 minutes; estimated for 6 groups)	
	12:30-12:50	Wrap-up by the Facilitator (20 minutes)	
	12:50-13:50	Lunch (60 minutes)	

	Session 2: United Nations e-Government Survey: Methodological Review		
	13:50-14:50	Group Discussion at Roundtables (60 minutes)	
		Q5. How can the trends identified earlier be measured by the Survey?	
		Q6. What enhancements could be made to the E-Government Development Index (EGDI) and its components?	
	14:50-15:10	Presentation by groups in Plenary (20 minutes; estimated for 6 groups)	
	15:10-15:20	Wrap-up by the Facilitator (10 minutes)	
	Session 3: United Nations e-Government Survey: Advancing the Conceptual Framework		
		Group Discussion at Roundtables (60 minutes)	
	15:20-16:20	Q7. How can the Survey take into account specific characteristics of countries (including size, population density, etc.) and different levels of government, particularly big cities?	
		Q8. How can the Survey better capture the usage side of online/mobile information and services?	
	16:20-16:40	Presentation by groups in Plenary (20 minutes; estimated for 6 groups)	
	16:40-16:50	Wrap-up by the Facilitator (10 minutes)	
	16:50-17:00	Coffee Break	
	Plenary Closing Session		
	17:00-17:50	Overall Wrap-up and Discussion (50 minutes)	
	17:50-18:00	Concluding Remarks (10 minutes)	